Over Ons

Shona Ackerman : Hoofd Engels trainer en cursus coördinator

Anglo-Dutch Language Consultants is opgezet door Shona Ackerman, een gecertificeerd English language training professional met ruim 20 jaar ervaring in het lesgeven in de Engelse taal aan mensen van diverse nationaliteiten. Van origine Schotse, begon zij haar loopbaan als Human Resources specialiste in London, UK. Later, toen ze als onderdeel van een tweejarig sabbatical in Azie in Hong Kong verbleef, deed ze haar eerste ervaring op in het lesgeven in de Engelse taal.

Bij haar verhuizing naar Nederland werd duidelijk dat in-company business English training de perfecte werkvorm bood om haar taal-en communicatieve vaardigheden te combineren. Na jaren als freelancer op alle niveau’s cursussen te hebben georganiseerd voor vele internationale bedrijven in Nederland, viel in 1999 het besluit om haar eigen bedrijf op te richten.

Sindsdien geniet zij van de combinatie van het leggen en onderhouden van client contacten alsmede van het organiseren van op maat gesneden cursussen. Daarnaast geeft zij bij vele van deze cursussen zelf enthousiast les.

Jan Duvekot : Hoofd nederlands trainer

Jan Duvekot werkt samen met oprichtster Shona Ackerman voor Anglo-Dutch Language Consultants en verzorgt daar de Nederlandse les. Hij heeft daarin een ervaring van meer dan 15 jaar.

Hij studeerde Franse Taal- en Letterkunde in Amsterdam, en is aanvankelijk begonnen als docent Frans op de middelbare school. Later heeft hij zich toegelegd op het vertalen van boeken uit het Frans, maar al snel werd hij gevraagd om als redacteur voor een uitgeverij te werken. Door het vele redactiewerk kreeg hij veel meer interesse voor zijn eigen taal, het Nederlands. Zo kwam hij uiteindelijk als freelancer bij het onderwijs aan expats terecht, waarbij hij met de bekende lesmethodes werkt en ook zelf cursussen op maat samenstelt. Hij is vooral gefascineerd door het contact met mensen met zoveel verschillende achtergronden en vindt het fijn om hen wegwijs te maken in hun nieuwe en vaak onbekende land. Hij combineert nog altijd redactie- en vertaalwerk met het lesgeven en dat is voor hem de ideale manier van werken.

Naast Jan Duvekot en Shona Ackerman is er een team van toegewijde leraren met gelijk enthousiasme en relevante ervaring wie voor hun gevarieërde talenten en vaardigheden worden selecteerd.

Contact opnemen

Voor al uw vragen kunt u terecht bij onze cursuscoördinator, bereikbaar op nummer 06 156 94 629. Uiteraard kunt u ons ook mailen (contactsformulier).